Wat is yoga?

Het woord hathayoga komt uit het Sanskriet en betekent  verenigen en tot evenwicht brengen. De betekenis van hatha is zon (ha) en maan (tha). 
Dus het gaat om de vereniging van de tegenpolen in jezelf. De juiste balans tussen lichaam en geest, denken en voelen en tussen de buitenwereld en jezelf.

Yoga helpt je bij het loslaten van lichamelijke en geestelijke spanningen. Hierdoor ontstaat een betere balans tussen lichaam en geest waardoor je evenwichtiger en krachtiger in het leven kan staan.

Waar bestaat een yoga les uit?

  • Lichaamsoefeningen (asana’s): het contact maken en bewust worden van het lichaam en van de houding. Je leert hierdoor te luisteren naar je lichaam. Door de houdingen ontwikkel je kracht, conditie en souplesse in het lichaam, zodat het lichaam in balans komt en veerkrachtig wordt. De oefeningen zijn toegankelijk voor iedereen, je oefent binnen je eigen mogelijkheden en merkt vanzelf dat het makkelijker gaat, dat je meer kan, soepeler wordt.
  • Ademoefeningen (pranayama’s): Hierdoor wordt je je bewust van je adem en wat je adem doet in je lichaam. Door te gaan spelen met de adem maak je heel veel energie vrij. De adem is ook een verbindende factor tussen lichaam en geest. Wanneer je adem rustig wordt, wordt je geest ook rustig. Dit is heel bijzonder om te merken in een yogales.
  • Meditatie/ ontspanningstechnieken: Deze leren je volledig te ontspannen en bij jezelf thuis te komen.
  • Thee!: Een hele fijne afsluiting van de yogales!

Wat kan yoga voor jou betekenen?

Yoga is thuiskomen bij jezelf;  een ontdekkingsreis waarin de eigen lichaamservaring centraal staat. Het is een weg om te komen tot harmonie, inzicht en balans tussen jezelf en de buitenwereld. Hierdoor kun je beter in je eigen kracht staan en leer je luisteren naar de behoeften van je lichaam.
Er wordt van alles verteld over yoga maar het ervaren is het allerbelangrijkst. Pas vanuit je eigen ervaring kun je tot de conclusie komen wat yoga voor jou kan betekenen!

Proefles

Je kunt een losse proefles voor €10,- proberen (max 3 proeflessen). Wil je je na deze lessen opgeven dan betaal je lesgeld over de resterende periode naar rato.

Kleed je gemakkelijk zodat je goed kunt bewegen en neem iets warms mee voor na de les (trui, sokken en/of fleece-deken). 
Neem je eigen yogamatje mee (als je er nog geen hebt kun je er één lenen ).

Prijzen per seizoen

Een jaar yoga bestaat uit twee seizoenen. Het ene loopt van 1 september t/m 31 januari en het tweede van 1 februari t/m 30 juni. 
Het lesgeld bedraagt €175,- per periode. De laatste les van het seizoen is een reserve les. Mocht ik een keer ziek zijn dan is dat de reserve les. Ben ik niet ziek dan is dat gewoon een extra les. 
In de schoolvakanties wordt er geen les gegeven. 
Kun je een keertje niet, dan kun je de les binnen dezelfde maand inhalen.

De cursus Adem- en ontspanningspraktijk kost voor 7 lessen €80. Volg je al een andere vorm van yoga dan betaal je €75,-
Volg je 2 lessen per week dan krijg je 15% korting op de 2e les.

Vakanties schooljaar 2020-2021

Herfstvakantie

10 oktober t/m 18 oktober 2020

Kerstvakantie

19 december 2020 t/m 3 januari 2021

Voorjaarsvakantie

20 februari t/m 28 februari 2021

Meivakantie

1 mei t/m 9 mei 2021

Zomervakantie

10 juli t/m 22 augustus 2021

 

Privacy

Voor de privacyverklaring van Twenteyoga klik hier.

 

Hygiëneprotocol

Voor het hygiëneprotocol klik hier.