Even voorstellen


Mijn naam is Mariska Bontje. Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met yoga merkte ik dat de yogalessen een hele grote invloed op mij hadden. Ik volgde zelf poweryogalessen en ben de opleiding tot poweryogadocent gaan doen. Dit was een instensieve vorm van yoga die lichamelijk veel vroeg. 
Om mezelf nog meer te verdiepen in de yoga en de mogelijkheden van yoga ben ik een 4 jarige opleiding hatha yoga gaan volgen. Hatha yoga geeft mij een extra dimensie aan mijn yoga belevingen. Het zwaartepunt ligt nog meer bij aandacht in dit moment en bij mijzelf. Daardoor werd het makkelijker om te voelen wat goed voelt en is voor mij. De opleiding tot adem- en ontpsanningstherapeut maakte dat nog duidelijker. Ook in mijn yogalessen is er daardoor meer gevoel voor balans en het belang van ontspanning als tegenhanger bij (in)spanning ontstaan. 
Waar dagelijkse beslommeringen veel vragen van mijn aandacht is de yoga een mooie tegenhanger om de aandacht weer naar binnen te richten. En zo wordt yoga voor mij een manier om mijn  lichaam en geest te leren kennen, dichter bij mezelf te komen en te groeien op mijn eigen weg. 

Sinds 2007 geef ik met veel plezier lessen hatha- mindfulyoga, lessen yoga en ontspan en groepscursussen en individuele adem- en ontspanningstherapie volgens de methode van Van Dixhoorn.
foto van mij
 

Opleidingen

Omdat ik het belangrijk vind mijzelf te blijven ontwikkelen, zodat mijn lessen inspirerend  blijven heb ik verschillende opleidingen en workshops gedaan.
O.a.:

  • 2 jarige Ashtanga Vinyasa teachertraining bij het alom gerespecteerde YogaMoves© in Utrecht
  • 4 jarige docentenopleiding hatha yoga bij stichting Yoga en Vedanta in Doorn.
  • workshops Olaf Aartz, Johan Noorloos en Jan Kuiper
  • EHBO in de yogales, Daphne van Lunzen
  • Innerspirals, the art of adjusting, Esther de Wind
  • Critical allignment, Gert van Leeuwen
  • 3-jarige opleiding tot adem- en ontspanningtherapeut volgens de methode van Van Dixhoorn
  • Balanceren in het zenuwstelsel door Maartje van Hooft

 Met het lidmaatschap van de Vereniging Yogadocenten Nederland is de kwaliteit van de lessen gewaarborgd.

IMG 20160503 140449 IMG 20160503 153136 IMG 20160503 140756 VYN-logo-lid1